Despre
companie

Scriem istorie in slujba sanatatii oamenilor de 100 de ani!

In 2021, Terapia - o companie SUN PHARMA - implineste 100 de ani de existenta si aniverseaza 100 de ani de grija pentru sanatatea oamenilor.

Dupa un secol de experienta combinata cu inovatii de top, stim ca sanatatea este masura tuturor lucrurilor. Din acest motiv, menirea noastra - de atunci si de acum – este sa contribuim la mentinerea sanatatii oamenilor pentru o viata intreaga si nu avem nicio intentie sa ne oprim aici.

Cu performante dovedite in timp, la 100 de ani de activitate, Terapia - o companie SUN PHARMA este cea mai importanta companie de medicamente generice si produse OTC din Romania si, in acelasi timp, cel mai longeviv brand activ in piata farmaceutica locala.

Devotament si inovatie inca din 1921

Cand spunem Terapia, spunem istorie, traditie si experienta: infiintata in 1921, compania a devenit primul detinator al unui certificat de buna practica de fabricatie emis in Romania, in anul 1999, dar si primul producator farmaceutic local cu un centru propriu de studii clinice de bioechivalenta, in 2002.

Impreuna cu o echipa de peste 800 de oameni pasionati, incepand cu anul 2015, Terapia a devenit parte din Sun Pharma, a patra cea mai mare companie farmaceutica de produse generice si specializate din lume.

In prezent, exportam medicamente in 25 de tari si producem anual 93 de milioane cutii de medicamente, avand un portofoliu de neegalat, atat din punct de vedere al tehnologiilor de fabricatie precum si al calitatii produselor, ce acopera o gama larga de arii terapeutice: sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, sistemul musculo-scheletic, antiinfectioase de uz sistemic, antineoplazice si imunomodulatoare, sistemul respirator, tract digestiv si metabolism etc.

Impreuna spre un nou secol de progrese pentru sanatate!

Si in urmatorii 100 de ani, vom continua sa aducem stiinta, tehnologia si inovatia aproape de oameni, pentru o viata mai buna!

Un drum facut impreuna cu tine! Multumim!

Aniversam impreuna 100 de ani de activitate in slujba oamenilor si a vietii in care am imbinat experienta, traditia si inovatia pentru ca tu sa te poti bucura de viata pe deplin.

Sun Pharma a avut o traiectorie ascendentă încă de la început, din anul 1983 şi a devenit prima și cea mai valoroasă companie farmaceutică din India, pe baza capitalizării de piață. Afacerea noastră a crescut în cea mai mare parte în mod organic, însă, de-a lungul timpului, ne-am extins activitatea şi prin parteneriate, acorduri, colaborări şi achiziţii. Cea mai importantă achiziţie a fost anunţată în luna martie 2015, atunci când Ranbaxy Laboratories Limited, inclusiv Terapia, au devenit parte a grupului Sun Pharma. Din acel moment, denumirea comercială a subsidiarei noastre din România a devenit Terapia – o companie SUN PHARMA.

Astăzi, prezenţa globală a Sun Pharma este susţinută de 44 de facilităţi de producţie localizate pe 6 continente, centre de cercetare şi dezvoltare în întreaga lume şi o echipă multiculturală, formată din 32.000 de oameni şi peste 50 de naţionalităţi. Compania promovează excelenţa prin inovaţie, având o echipă de mai mult de 2.000 de oameni de ştiinţă şi investind anual aproximativ 7% din cifra de afaceri în activităţi de cercetare şi dezvoltare.