Incontinenta urinara

Stiai ca 1 din 4 femei cu varsta intre 30 si 60 de ani si 1 din 6 femei cu varsta peste 40 de ani prezinta incontinenta urinara?

Ce este incontinenta urinara?

Incontinenta urinara inseamna eliminarea accidentala de urina si este cauzata de slabirea muschilor pelvini care nu mai pot mentine vezica sau uretra in pozitie anatomica. Tocmai de aceea, ea se manifesta atunci cand desfasori activitati care cresc presiunea intra-abdominala, precum tusea, stranutul, rasul sau atunci cand nu ai „la indemana” o toaleta.

Incontinenta urinara afecteaza in general persoanele in varsta (peste 80% din populatia peste 60 de ani prezinta nicturie), dar nu numai: 1 din 4 femei cu varsta intre 30 si 60 de ani si 1 din 6 femei cu varsta peste 40 de ani prezinta incontinenta urinara.

Tipuri de incontinenta urinara

Nevoia urgenta si fara avertizare de a merge la baie sunt semne ca suferi de incontinenta urinara. Incontinenta de stres este asociata in mod obisnuit cu sarcina, dar si cu perioada de postmenopauza. Cu toate acestea, incontinenta de stres nu e singurul tip de incontinenta urinara de care poti suferi.

Incontinenta imperioasa (de urgenta), prin contrast, nu are o cauza clara, desi uneori se poate intampla din cauza unor probleme neurologice. Acest tip de incontinenta este intalnita mai des la persoanele care au diabet, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla sau au suferit un accident vascular-cerebral. Poate fi de asemenea, un semn timpuriu al cancerului de vezica.

Unele femei pot avea simultan ambele tipuri de incontinenta sau pot dezvolta probleme din cauza unei infectii a tractului urinar.

Incontinenta din prea plin apare atunci cand o cantitate mica de urina se scurge dintr-o vezica plina si este adeseori cauzata de diabet si leziuni ale coloanei vertebrale.

Incontinenta functionala este specifica persoanelor cu un control normal al vezicii, dar nu pot ajunge in timp util la toaleta din pricina unor afectiuni precum artrita, care impiedica o deplasare rapida.

Incontinenta urinara iti poate afecta viata atat din punct de vedere medical – pot aparea infectii urinare sau leziuni locale precum ulceratii sau micoze, cat si din punct de vedere psihosocial – jena, depresie, izolare – si economic – ingrijiri speciale pentru absorbante urologice, aleze, sonde urinare.

URACTIV® CONTROL

Combinaţie complexa de extracte vegetale standardizate, vitamine si minerale, conceputa pentru a veni in ajutorul pacientilor cu pierderi involuntare de urina si/sau cu nicturie (frecventa crescuta a mictiunilor in timpul noptii)

Afla mai multe