Cistita sau inflamatia vezicii urinare este cea mai frecventa forma de infectie urinara. Aceasta poate fi declansata de bacterii care patrund prin uretra si incep sa se inmulteasca sau este cauzata de un dezechilibru al bacteriilor din propriul corp.
Cistita poate fi declansata si de anumite medicamente sau poate fi o complicatie a diabetului, a bolilor de rinichi sau a unei prostate marite. Oricine risca sa faca cistita, insa afectiunea este mult mai frecventa la femei.
Daca simti nevoia sa urinezi frecvent, uneori chiar dupa ce tocmai ti-ai golit vezica, daca urina are un aspect tulbure si un miros puternic, simti crampe in abdomen si in zona lombara si simti ca ai si febra, probabil ca te-ai ales cu o cistita. E indicat sa mergi la medic daca resimti aceste simptome. Tratata repede, cistita are sanse mari sa se vindece repede, dar netratata poate conduce la complicatii precum infectii ale rinichilor.
Cele mai predispuse la cistita sunt femeile active sexual, cele insarcinate, cele aflate la menopauza si cele care folosesc diafragme si spermicide.
Cum previi
- Bea apa suficienta, aproximativ 2 litri pe zi.
- Urineaza frecvent, atunci cand simti nevoia, nu amana momentul.
- Goleste-ti vezica dupa fiecare act sexual, pentru ca e posibil ca unele bacterii sa fi fost impinse in uretra.
- Spala zona intima cu sapunuri sau geluri delicate, create special pentru aceasta parte a corpului.
- Dupa ce mergi la toaleta, sterge-te dinspre vagin spre anus, pentru ca bacteriile din zona anala sa nu ajunga in vagin sau uretra.
- Evita sa folosesti deodorante in zona genitala sau alte produse care ar putea irita uretra.
Uractiv® Forte – mai activa, mai rapida, mai puternica
O solutie pentru tratarea infectiilor urinare o reprezinta Uractiv® Forte capsule, pe baza de extract de albastru de metilen si strugurii-ursului cu o tripla actiune: calmeaza durerea si usturimile, distruge si elimina bacteriile responsabile de infectii urinare, curata si dezinfecteaza tractul urinar.
Uractiv® Forte este un produs sigur, fara reactii adverse, cu administrare de la aparitia primelor simptome ale unei infectii urinare (durere, urinari frecvente, iritatie) si pana la disparitia acestora, dar nu mai mult de 14 zile.