Incontinenta urinara, subiect tabu?

Aproximativ jumatate dintre femeile adulte pot prezenta incontinenta urinara, dar putine dintre ele sunt diagnosticate si tratate, din cauza jenei de a discuta cu medicul despre aceasta problema.

Un sondaj realizat recent in Statele Unite arata ca femeile prefera sa gaseasca modalitati de a se descurca singure decat sa mearga la doctor. Aceste metode variaza de la folosirea absorbantelor si a lenjeriei intime speciale, pana la imbracamintea inchisa la culoare, pentru a nu se observa, si la reducerea cantitatii de lichide consumate.

Din cele 1.000 de femei care au raspuns la sondaj, cu varsta intre 50 si 80 de ani, 43% dintre cele din intervalul 50-60 de ani si 51% dintre cele de peste 65 de ani au declarat ca sufera de incontinenta urinara. Totusi, doua treimi dintre aceste femei nu au discutat cu medicul despre aceasta problema.

Diminuarea tonusului muscular mareste riscul pierderilor de urina atunci cand tusim, stranutam, radem sau ridicam ceva de jos. Chiar daca foarte multe persoane traiesc cu aceasta afectiune este recomandabil sa consultam un medic specialist.

Tipuri de incontinenta urinara

Nevoia urgenta si fara avertizare de a merge la baie sunt semne ca suferim de incontinenta uriana. Incontinenta de stres este asociata in mod obisnuit cu sarcina, dar si cu perioada postmenopauza. Cu toate acestea, incontinenta de stres nu e singurul tip de incontinenta urinara pe care o putem avea.

Incontinenta imperioasa (de urgenta), prin contrast, nu are o cauza clara, desi uneori se poate intampla din cauza unor probleme neurologice. Acest tip de incontinenta este intalnita mai des la persoanele care au diabet, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla sau au suferit un accident vascular-cerebral. Poate fi de asemenea, un semn timpuriu al cancerului de vezica.

Unele femei pot avea simultan ambele tipuri de incontinenta sau pot dezvolta probleme din cauza unei infectii a tractului urinar.

Incontinenta din prea plin apare atunci cand o cantitate mica de urina se scurge dintr-o vezica plina si este adeseori cauzata de diabet si leziuni ale coloanei vertebrale.

Incontinenta functionala este specifica persoanelor cu un control normal al vezicii, dar nu pot ajunge in timp util la toaleta din pricina unor afectiuni precum artrita, care impiedica o deplasare rapida.

Uractiv® Control si nu pierzi nici o picatura

Uractiv® Control contribuie la reducerea frecventei episoadelor de incontinenta urinara si reduce mictiunile pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor din zona pelviana si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare. Ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare, prin faptul ca mentine nivelul intracelular de magneziu in limite normale.

Uractiv® Control contine extract din seminte de dovleac, extract din seminte de soia, magneziu, vitamina B6.

Se administreaza cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi, fiind recomandata utilizarea in cure de 6-8 saptamani. Uractiv® Control poate fi administrat si in asociere cu antibiotice.

Sfaturi utile pentru tine

Viata sexuala poate deveni doar o fantezie. Ai grija de sanatatea prostatei

In ultima vreme simteai ca ceva e in neregula. Mergeai tot mai des la baie, aveai senzatie de disconfort la urinare, durere in zona intima, iar din cauza trezirilor dese din timpul noptii, ziua te simteai tot mai obosit. Asa ca ti-ai luat inima in dinti si ai mers la medic, care, dupa numeroase i[...]

CITESTE

Concediu placut, fara infectii urinare!

Cand spui vacanta, la ce te gandesti? Mare sau munte? Europa sau alt continent? Plimbari, plaja sau adrenalina? Indiferent de destinatie si de activitate, relaxarea este principalul obiectiv pe care-l urmaresti in concediu. Nicidecum nu-ti imaginezi ca o problema de sanatate ar putea sa-ti strice[...]

CITESTE